Khamis, 23 Januari 2020
Utama Modifikasi

Modifikasi

Jeep Wrangler diubahsuai jadi 6 tayar, inspirasi dari Mercedes-AMG G63

Sejak Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 diperkenalkan pada tahun 2013, orang ramai terpesona kepada penampilan off-road ini, yang mempunyai tiga gandar dan enam roda. Jentera ini memberi inspirasi kepada Jeep Wrangler untuk menyerupai gaya Merc G63 6x6 itu. Jentera yang diubahsuai...

Honda Civic EK9 penuh jajan dan barang karbon boleh jadi milik anda!

Selain dari menghadiri pelancaran produk dan pandu uji, kami juga sering scroll media sosial untuk mencari sumber berita terkini dan relevan untuk anda para pembaca. Kami juga mengetengahkan iklan jualan kereta-kereta menarik dan gempak yang mungkin anda minati, seperti Mitsubishi...

Nuts Wheels sedia kustom motosikal anda dengan kaedah moden

Sememangnya motosikal kustom mempunyai peminatnya yang tersendiri. Mungkin tidak begitu ramai, tetapi ia komuniti niche yang cukup tegar. Idea untuk kustom ialah berlandaskan kepada imaginasi seseorang itu dan ia boleh menjadi cukup liar atau gila, seperti boleh dilihat pada pameran...

Peugeot Boxer FT diubah jadi rumah bergerak, menangis mak-mak tengok ni!

Di luar negara, ianya menjadi kebiasaan untuk mempunyai sebuah motorhome atau reacreational vehicle (RV) atau camper. Kenderaan seperti van atau trak kecil dengan perkakas penuh seperti dalam sebuah rumah digunakan untuk mereka yang tidak suka duduk di suatu tempat tetap,...

Honda S2000 AP1 Type-V: 1 daripada 305 unit ada di Malaysia!

Peminat sebenar kereta Honda bukan setakat teringinkan model-model tersohor seperti Civic EK series, Civic Type-R dan siri Integra sahaja. Rata-rata pasti mengetahui mengenai S2000. Ia sebuah model sports pacuan roda belakang dengan enjin longitude (susunan menegak). Model S2000 juga bukan...

Proton Satria GTi R3 400hp ingin dijual, jangan beli kalau tak kuat iman

Proton Satria GTi dikatakan antara model terbaik pernah dihasilkan Proton sehingga kini. Ia merupakan model pertama Proton yang menerima talaan Lotus untuk suspensi dan pengendaliannya. Satria GTi lah model pertama yang memakai lencana tersohor “Handling by Lotus” di pintu but...

Lelaki ini memiliki koleksi Nissan Skyline GT-R yang tidak pernah anda boleh bayangkan

Mahu memiliki sebuah Nissan Skyline GT-R boleh diibaratkan satu mimpi buat peminat peminat kereta di Malaysia atau pun di luar negara. Malah untuk memiliki kenderaan ini, anda seharusnya memiliki wang tunai. Ini kerana kebanyakkan model itu sudah tidak boleh dibeli...

Kombinasi antara motosikal dan kereta dari Boss Hoss

Memodifikasi kenderaan bermotor adalah satu cara untuk menyalurkan idea-idea kreatif. Banyak idea manarik dan unik muncul dalam pengubahsuaian kenderaan. Contohnya dengan kombinasi antara motosikal dan kereta. Sebagai contoh, hasil ciptaan Boss Hoss yang menggabungkan sebuah motosikal berkuasa tinggi dengan sebuah...
Y15ZR superbike

Yamaha Y15ZR: Waisuku ini berjiwa superbike!

Modifikasi kenderaan boleh datang dalam berbagai bentuk. Kadang-kala, ia menzahirkan jiwa atau aspirasi pemilik sesebuah kenderaan itu. Kami tertarik dengan Yamaha Y15ZR milik saudara Adam Harris ini. Y15ZR atau “Waisuku” miliknya mempunyai komponen-komponen dari superbike!   “Bukan biasa-biasa” ni… Kebanyakan komponen adalah...

Mitsubishi Evo 9 original mencari owner baharu!

Ini bukan convert, tetapi original Evo 9. Kepada yang kenal tu tak perlu banyak tanya dah. Harga memang keras sikit, sebab dia maintain pada tahap itu, sama macam Civic FD2 Type-R. Pembeli akan diberi tiga pilihan, sama ada mahu ambil...

Pandu uji: Proton Saga Premium AT – Kereta rakyat terbaik masa...

Bila disebut “kereta rakyat”, beberapa tafsiran boleh dibuat. Sama ada Proton Saga Premium AT adalah kereta paling mampu-milik, kereta paling laris, atau secara subjektif,...

POPULAR MINGGU INI