WTCA lancar GAC GS3 EMZOOM, tawar dua varian harga bermula RM118,900

87

Selepas membuka tempahan pada Januari lalu, akhirnya WTC Automotif (M) Sdn Bhd (WTCA), anak syarikat milik penuh Warisan TC Holdings Bhd melancarkan Kenderaan Utiliti Sukan (SUV) kompak GAC GS3 EMZOOM.

GAC GS3 EMZOOM ditawarkan dengan dua varian membabitkan:

  • Eksklusif: RM118,900
  • Premium R: RM128,900

Reka bentuk yang tersendiri termasuk Gril Sayap Mecha yang ikonik, lampu LED Laser Eye Split dan lampu belakang Light Dart.Menambah daya tarikannya ialah spoiler belakang, yang menekankan persona agresifnya. Turut didatangkan dengan pemegang Pintu Tersembunyi Elektrik kepada Pemilih Gear Shift Kristal.

Melangkah ke dalam, menampilkan warna dwi-tona bergaya muda dan meningkatkan suasana keseluruhan dengan reka bentuk kontemporarinya. 

Kabinnya yang moden dan luas menyediakan ruang serba lengkap dan selesa untuk pemandu dan penumpang. 

Bahagian dalamannya, ciri premium dan kemewahan, menyelitkan sentuhan moden, menawarkan teknologi canggih di hujung jari anda.

Jarak roda terpanjang dalam segmen SUV kompak dengan 2,650mm membuatkan kabinnya yang paling luas dan selesa dalam kelasnya.

Dari segi teknologi, ia dilengkapi ciri canggih seperti sistem infotainmen skrin sentuh 10.25 inci dengan sambungan Apple CarPlay tanpa wayar dan pencerminan Android, sistem kamera pandangan sekeliling, brek letak kereta elektronik dengan autohold adalah standard.

Eksklusif untuk GS3 EMZOOM Premium R ialah kemewahan tambahan kawalan iklim automatik, pelarasan kuasa enam hala untuk tempat duduk pemandu, pencahayaan persekitaran pelbagai warna, pengecas telefon pintar wayar, pintu belakang kuasa bebas tangan, Bantuan Tempat Letak Kereta Automatik (FAPA) dan bumbung matahari panoramik.

Enjin GDI 1.5T Generasi Ketiga 

Ia dipadankan enjin GDI 1.5T Generasi Ketiga menjanjikan kuasa dan kecekapan, manakala ciri pintar seperti ekzos yang dipasang di tengah dan lantai rata belakang sekali gus menonjol gaya dan prestasi. 

Enjin itu menghasilkan 177PS dan 270Nm dengan mencatatkan penggunaan bahan api 5.9l/100km.

Sekiranya mahu melihatnya, anda boleh berkunjung ke majlis pratonton eksklusif di Lembah Klang dari 2 hingga 8 Februari 2024. 

Pada masa yang sama, WTCA turut berkongsi bahawa versi CKD dijangka melancarkan barisan pengeluaran pada Q2 2024 di kilang Tan Chong Motor Assemblies (TCMA) di Segambut, Kuala Lumpur.

Waranti tambahan untuk 2,000 pemilik pertama

WTCA menawarkan Pakej Pelancaran Khas untuk 2000 pelanggan berdaftar awal yang pertama yang terdiri daripada:

Tiga kali penyelenggaraan perkhidmatan berjadual percuma termasuk buruh, alat ganti dan pelincir.

Waranti Enjin & rangkaian kuasa 7 Tahun/180,000km eksklusif untuk pemilik berdaftar pertama kenderaan sebagai tambahan kepada waranti standard 5 tahun/150,000km.

Pembeli terawal juga akan menerima jam kunci pintar GAC terhad secara percuma, yang berfungsi seperti kunci kereta asal dengan ciri sambungan tambahan.

Ciri Keselamatam ADAS autonomi tahap 2

SUV itu dilengkapi Sistem Bantuan Pemandu Lanjutan (ADAS) terkini yang membolehkan pemanduan autonomi Tahap 2.

Semua varian menampilkan beg udara hadapan dan sisi, brek cakera hadapan dan belakang, kawalan pegangan bukit, program kestabilan elektronik (ESP) dan penglihatan titik buta sebagai standard.

Sistem ADAS yang ditawarkan termasuk kawalan pelayaran (ACC), Brek Kecemasan Automatik (AEB), Amaran Perlanggaran Hadapan (FCW), Sistem Pengecaman Tanda Lalu Lintas (TSR), Amaran Berlepas Lorong (LDW) dan Kawalan Had Kelajuan Pintar (ISLC).

Namun, untuk varian Premium R dilengkapi dengan Bantuan Lampu Tinggi (HMA) dan Bantuan Parkir Automatik.

Boleh didapati dalam empat pilihan warna:

  • Ivory White
  • Starlight Silver
  • Lake Blue
  • Graphene Grey

Galeri Gambar

APA KATA ANDA?

Please enter your comment!
Please enter your name here