Ford Transit Custom Nugget 2020, van berkelah beserta Wifi!

596

Ford telah memperkenalkan sebuah jentera berkonsep van camper iaitu Transit Custom Nugget 2020 pada Motorhome and Caravan Show 2019 di Birmingham. Kenderaan ini menawarkan beberapa barang baru, bermula pada £56,273 (RM30,0814) di United Kingdom dan akhirnya akan diperkenalkan di pasaran Eropah lain juga.

Memberi penekanan kepada sambungan dan untuk mengurangkan FOMO (fear of missing out), van camper ini menyediakan modem onboard yang menyampaikan internet Wi-Fi berkelajuan tinggi kepada 10 peranti dan jarak internet Wi-Fi berkelajuan tinggi berfungsi sehingga 15 meter dari kenderaan.

Ford juga memperkenalkan varian 182hp enjin diesel 2.0-liter EcoBlue, yang boleh didapati dengan transmisi manual dan automatik. Versi 128hp juga ditawarkan, walaupun dioptimumkan untuk meningkatkan kecekapan bahan api sehingga 7 peratus.

Di samping itu, Transit Custom Nugget menyediakan teknologi bantuan pemandu seperti blind spot information, active park assist, lane keeping aid dan adaptive cruise control.

Selain itu, ia mempunyai bumbung kecondongan laras yang membentuk susunan tiga bilik dengan dapur kecil, ruang makan dan bilik tidur. Ia dilengkapi dengan sistem pemanasan tambahan, periuk gas pembakar, sinki, peti sejuk, tangki untuk air segar dan air sisa serta pancuran mandian luar.

Sistem infotainment SYNC3, kaca privasi pada bahagian belakang dan lain-lain adalah standard, dan kenderaan itu boleh dilengkapi dengan sistem bunyi premium pilihan dan rak untuk basikal dan peralatan sukan.

APA KATA ANDA?

Please enter your comment!
Please enter your name here