Utama Trending

Trending

Ford F-150 Raptor – Raja trak pikap dengan harga mencecah RM900k di Malaysia

Trak pikap telah berevolusi dari kenderaan kerja atau workhorse untuk syarikat kepada kenderaan gaya hidup atau lifestyle kegunaan peribadi. Namun dalam banyak-banyak trak pikap di Malaysia, boleh dikatakan Ford F-150 Raptor ialah raja trak pikap. Jangan keliru antara model ini...

‘Brader’ ni swap RXZ dengan Volkswagen Scirocco bernilai RM45,000! Biar betul?

KERAS, PADU, YAHUDI, MANDI, begitulah gambaran sesetengah netizen tentang harga Yamaha RXZ sekarang. Bagi peminat motosikal ini mereka dah sedia maklum tentang bertapa 'kerasnya' harga RXZ ni di pasaran sekarang. Faktor yang menyebabkan peningkatan harga adalah tak lain tak bukan...

Ni bukan pekerja biasa-biasa, ini boss besar Shell Malaysia ya! Siap tolong isi minyak...

Apa yang anda lihat, ini bukannya pekerja biasa-biasa di stesen minyak Shell. Kelibat lelaki dalam gambar ini adalah orang besar dalam syarikat minyak gergasi terkemuka itu iaitu Shairan Huzani Husain. Bagi yang tidak mengenalinya, beliau menjawat jawatan sebagai Pengarah Urusan Shell...

PKP: Orang lain duduk rumah, hang buat wheelie, dah kena tahan

Bukan sahaja ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), malah seorang penunggang skuter turut melakukan aksi wheelie di Taman Seri Utama, Gurun Lelaki berusia 26 tahun dan rakannya berusia 20-an dikatakan menunggang motosikal berasingan ditahan polis yang melakukan rondaan di kawasan itu...

Misteri ‘kereta kebal’ terapung ditemui di perairan Indonesia

Sebuah objek misteri yang dipercayai menyerupai sebuah kereta kebal tentera dijumpai terapung di Laut Natuna, Indonesia, bukan sahaja mendapat perhatian media tempatan bahkan antarabangsa.  Pada awalnya, foto itu diambil oleh pekerja pelantar minyak di Laut Natuna, Indonesia yang terletak bersebelahan Laut...

Pekerja car wash warga Bangladesh terkejut terima upah gaji setahun dari Supercar Blondie

Jika anda mengikut page-page kereta di Instagram, anda pasti kenal akan Supercar Blondie, salah seorang influencer automotif paling berjaya di media sosial. Dalam video terbaharunya, Supercar Blondie atau nama sebenarnya Alex Hirschi tidak mempersembahkan hypercar atau kereta mewah seperti biasa,...

Intip: Proton Saga R3 – Ada kemungkinan dapat transmisi manual?

Di hujung-hujung tahun ini, tersebar pula di media sosial beberapa imej Proton Saga yang dipercayai versi R3. Dikongsi oleh rakan media kami di Careta dan Funtasticko, Proton Saga yang berlandaskan model facelift 2019 itu nampaknya menerima sentuhan R3 Limited Edition. Hanya...

“Ala kau tambah sikit lagi je” – ‘Penyakit’ masa nak beli kereta baru

Satu Perkongsian dari Facebook Harith Faisal mengenai lumrah orang kita bilamana hendak membeli kenderaan baru menarik minat kami dan ramai netizen. Antara perkongsiannya seperti berikut:- Anak muda, kalau nak beli kereta jangan bagitau kat kawan-kawan kau. Nanti kau nak kena hadap...

Perodua D55L diintip, pelancaran tak lama lagi?

Kita tahu Perodua akan melancarkan SUV D55L, dan dengan kehangatan yang dibawa oleh Proton X50, ia sedikit sebanyak dilupakan sebentar. Namun hari ini rakan media kami, Wapcar.my mendedahkan ‘kelibat’ Perodua D55L yang masih penuh dengan celoreng (camouflage), di atas trak...

PKP: Dah sampai rumah, jalan kaki balik kampung dari Shah Alam ke Kelantan

“SAYA nekad pulang ke kampung semalam kerana sudah kehabisan wang untuk meneruskan hidup di Shah Alam,” kata Muhamad Noor Ramlee. Muhamad Noor, 29, memberi reaksi itu ketika ditanya tujuannya berjalan kaki pulang ke kampung halamannya di Tanah Merah, Kelantan. Kisah itu...

MEDIA SOSIAL

150,296FansLike
1,048FollowersFollow
11,000FollowersFollow
4,390SubscribersSubscribe