Selasa, 18 Februari 2020
Utama Video

Video

Ini Nissan GT-R R35 dengan fungsi yang jarang anda lihat

Nissan GT-R R35 bukanlah supercar baharu, ia telah berada dalam pasaran sejak 2007, hampir 13 tahun sekarang. Selain ditambahbaik secara berterusan oleh Nissan, kita juga pasti telah melihat pelbagai variasi dan cara modifikasi Godzilla ini mengikut selera dan citarasa pemiliknya. Namun...

Top Gear gandingkan McLaren Speedtail dengan pesawat pejuang F-35 pula!

Siapa masih ingat video lagenda Bugatti Veyron vs Eurofighter Typhoon lebih 10 tahun dulu? Siapa yang tidak suka melihat supercar berlumba dengan pesawat pejuang, dan tidak hairanlah video itu telah mencatat lebih 36 juta tontonan di Youtube setakat ini. Kali ini...

Percayakah anda, Porsche 911 RWB ini asalnya model Hot Wheels biasa?

Hot Wheels dan budaya modifikasi RWB (Rauh Welt Begriff) mempunyai kumpulan peminat masing-masing. Namun, apa terjadi apabila dua perkara ini digabungkan? Maka, terhasillah edisi terhad yang menjadi rebutan untuk koleksi kaki Hot Wheels. Di samping itu, terdapat juga budaya kustom Hot...

Pandu uji: Toyota Vios 1.5G – God Car yang lebih ranggi

Ahh Toyota Vios, siapa yang tidak kenal. Ia boleh diibaratkan raja jugalah di jalanraya, kerana pelbagai sebab yang saya tak ingin senaraikan. Anda boleh fikirkan sendiri. Vios ialah ibarat Myvi untuk kelas masing-masing. Dengan itu, ada juga yang menggelar Vios...

Honda Civic EK9, selamba kena titik dengan Daihatsu Mira Gino

Apa yang anda lihat, ini adalah satu video yang sangat luar biasa apabila kereta K-Car boleh memotong Honda Civic EK9 di Litar Antarabangsa Sepang. Berdasarkan video itu, ia adalah acara perlumbaan tempatan iaitu MSF. Jentera K-Car itu pula kelihatan...

Tanggapan pertama: Toyota Yaris 1.5G – ‘Comeback’ yang lebih mengujakan [+video]

Setelah dihentikan penjualannya pada 2012 selepas berada dalam pasaran selama kira-kira enam tahun, Toyota Yaris 1.5G kembali semula dengan membawakan imej dan hala tuju terkini syarikat Jepun itu. Berbanding versi sebelum ini yang merupakan unit import sepenuhnya (CBU), Yaris kali...

Pandu uji: Porsche Panamera 4 Sport Turismo – sedan dengan prestasi kereta sport

Kami berkesempatan memandu uji Porsche Panamera 4 Sport Turismo ini semasa konvoi acara Porsche Club Malaysia – Drive of the Year. Semasa acara ini jugalah kami singgah ke RWB Museum di Johor Bahru. Konvoi ini merupakan acara tahunan kelab itu...

[Video] Ulasan jujur Honda Civic 1.5 TC-P selepas tiga tahun

Honda Civic FK telah berada dalam pasaran kita beberapa tahun. Ini menjadikannya satu tempoh sesuai untuk buat laporan pemilikan. Ini kerana pandangan kita mengenai sesebuah kereta boleh berubah apabila kereta masih baru dengan setelah lama luangkan masa dengannya. Jom...

[Video] Cara mudah bina transmisi manual DIY

Orang cakap kalau perempuan masuk Sephora jadi berjam-jam, lelaki pulak akan jadi sama bila masuk kedai Mr. DIY. Setuju? Lelaki dan bertukang tidak dapat dipisahkan. “I’m a guy, it’s in my DNA,” frasa dari filem The Fast and the Furious:...

[Video] Akak ni pun pandai buat burnout!

Bukan kereta sports je boleh burnout, trak pikap pun boleh! Toyota Hilux kuning ini sekali tengok pun dah nampak lain. Penampilannya lebih rendah, stance rodanya nampak lebih kepada nak masuk litar daripada nak masuk hutan belukar. Dan owner-nya seorang wanita, tau!...

MEDIA SOSIAL

118,838FansLike
265FollowersFollow
1,590SubscribersSubscribe

ARTIKEL TERKINI

POPULAR MINGGU INI